Tips | Blog | Info | Gezondheid | Afvallen | Fit | Ladyline

Review FitBit Flex

Review FitBit Flex

Ken je ‘m? De FitBit? Tegenwoordig zijn er veel verschillende vormen om je beweging bij te houden. ZO heb je apps op je telefoon die je stappen tellen of complete sporthorloges die je kunt koppelen met je telefoon.
De afgelopen maanden heb ik (Milan) een beweegmeter, de FitBit Flex, uitgetest. In deze blog lees je wat de FitBit is en wat de functies zijn. Ook lees je mijn ervaring en vergelijk ik de FitBit met de PAM, de beweegmeter die we bij Ladyline gebruiken.

FitBit horloges sport afvallen Ladyline

Op verschillende manieren kun je je beweging bijhouden

Wat is de Fitbit?

De FitBit is een activiteitenmeter die gedurende de dag jouw activiteiten meet. Je draagt de activity tracker dus de hele dag. Het is een plastic bandje, waar je de FitBit zelf inschuift. Zo is het makkelijk een handig om ‘m heel de dag te dragen.
Het ‘Fitbit-pakket’ bestaat uit verschillende onderdelen: het plastic bandje, de FitBit zelf, maar ook een dongle (deze werkt via Bluetooth) en een kabeltje waarmee je de FitBit kunt opladen.

Wat doet de Fitbit?

Door het bandje de hele dag te dragen houdt de FitBit het aantal stappen dat je zet bij, maar ook de afgelegde afstand en het aantal calorieën dat je verbrandt. Ook kun je de FitBit omhouden als je slaapt, hiermee analyseert hij jouw slaapcyclus. Daarnaast kun je ook de wekkerfunctie instellen, zodat je door je FitBit gewekt kunt worden.
Om aan de slag te gaan met de FitBit dien je eerst een account aan te maken via de website. Via dat account kun je je persoonlijke gegevens en doelen invullen. Op de FitBit staan vijf lampjes, deze geven aan waar je staat in verhouding met je persoonlijke dagelijkse doelen. Dus stel je doel is 10.000 stappen per dag en er brandt 1 lampje, dan zit je op één vijfde van je doel, dus 2.000 stappen.

Fitbit flex armband afvallen ladylike horloge sport

De FitBit Flex in gebruik, gewoon om je pols!

Mijn ervaring met de FitBit Flex

Ik heb de FitBit Flex in oktober getest. Het voordeel is dat het een klein armbandje is, dat gemakkelijk zit en er ook nog eens leuk uitziet. De indicatielampjes werken erg motiverend om je doel te halen.

Iedere week krijg je van FitBit een mail waarin je een overzicht krijgt van je statistieken. Dat vond ik vooral erg leuk om te zien! Je ziet zo wat je meest actieve en minder actievere dagen zijn.

FitBit Flex weekly status

Wekelijks krijg je een mail met daarin je statistieken van de afgelopen week

Wat ik minder fijn vond bij gebruik van de FitBit Flex is dat ik ‘m best vaak moest opladen. Het opladen duurt ongeveer drie uur en vervolgens kun je ‘m, volgens de beschrijving, 5 dagen dragen bij normaal gebruik. Maar ik had het gevoel dat ik om de drie dagen moest opladen. Dan heb ik ook wel een aantal dagen een hardlooptraining of andere sportactiviteiten gedaan, wat kan verklaren dat de batterij sneller leeg is.
Daarnaast had ik ook het gevoel dat de FitBit activiteiten meet als ik aan het koken ben. Tijdens het koken gaf hij ineens aan dat ik mijn doel had behaald en dat was toen ik mijn ‘FitBit-arm’ gebruikte om kruiden aan het gerecht toe te voegen.

FitBit Flex versus PAM

Bij Ladyline geven we klanten altijd een Persoonlijke Activiteiten Meter (PAM) mee. De PAM draag je gedurende een week op heuphoogte. Met een clip bevestig je ‘m aan je broek of panty en zo meet de PAM al je dagelijkse activiteiten. Al je dagelijkse activiteiten leveren een bepaalde score op, een aantal PAM punten. Deze punten zeggen iets over jouw beweging en gebruiken we om je persoonlijk energieniveau te bepalen. Bij Ladyline meten we ook je rustverbruik door middel van een ademtest die we nuchter afnemen. Vervolgens berekenen we jouw persoonlijk energieniveau door het aantal PAM punten te berekenen met de uitslag van je ademtest. De PAM dient dus als nul-meting maar kan ook als ‘coach’ functioneren. Dan kan de PAM je helpen om je beweging op te bouwen. Een gemiddeld aantal punten van 25 kun je vergelijken met 10.000 stappen op een dag.

unadjustednonraw_thumb_588

FitBit Flex en de PAM

Mijn conclusie is dat de FitBit een leuke en vooral makkelijke manier is om je beweging bij te houden. Naar mijn mening en ervaring is de PAM een betrouwbaarder meetinstrument. Dat komt volgens mij door de plaats waar je ‘m draagt. De FitBit is daarbij wel handiger in gebruik, omdat je deze aan je pols draagt.

Daarbij heeft de FitBit veel meer functies, zoals het bijhouden van je slaap en een voedingsgedeelte (via de website).
Als je op een leuke, speelse manier je beweging bij wil houden, dan is de FitBit Flex een uitstekende keuze! Maar ben je op zoek naar een echte coach, die jou helpt met je voeding- en beweegplannen? Dan heb je meer aan een Ladyline coach en de PAM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

x