Tips | Blog | Info | Gezondheid | Afvallen | Fit | Ladyline
ervaringen Ladyline

Over een half jaar pas ik weer in maat 40

Lees het verhaal van Corina

Corina begon twee weken geleden aan haar kuur bij Ladyline. Ze doet de oefeningen voor gerichte omvangsvermindering, ozon-zuurstoftherapie voor huidverbetering, mind balance coaching om bewust te kunnen genieten én toch af te vallen, compressietherapie voor gezonde slanke benen en ook nog eens een cryo kuur. Deze aanpak gaat zorgen, dat zij haar doelen bereikt, blijvend. Ze praat ons bij over haar ervaringen bij Ladyline in Hoensbroek:

Het is nu iets meer dan 3 weken geleden dat ik bij Ladyline mijn intake had. 20 kilo afvallen en over een half jaar weer in maat 40 passen, hebben we als mijn doelstelling gesteld. Dit is een een realistische doelstelling gezien mijn huidige gewicht, bouw en leeftijd. Ik heb namelijk niet de illusie dat ik ooit weer zo slank zal zijn als dat ik was toen ik 18 was. Het stellen van een realistische doelstelling maakt het ook makkelijker om vol te houden.

Enkele dagen erna ben ik begonnen met de Skin Refresh behandelingen door middel van ozon-zuurstoftherapie, mijn trainingssessies in de warmtecabines en compressietherapie. Deze 3 onderdelen onderga ik 2 keer per week. Binnenkort start ook mijn cryo kuur, ik ben benieuwd!

Juist dat wat ik nodig heb, ook al heb ik het druk

Doorgaans heb ik al een drukke stressvolle werkdag of een ren- en vliegochtend thuis achter de rug als ik in mijn auto stap om naar ladyline in Hoensbroek te rijden. Mijn hoofd zit nog vol van wat ik allemaal gedaan heb en vooral met wat ik nog allemaal moet en het staat dan ook eigenlijk niet ernaar om 2 uurtjes met andere dingen bezig te zijn. Maar toch is dat juist wat ik dan nodig heb.

Parkeren kan, gratis, om de hoek en al lopende naar het pand gaat er een knop om. Even tijd voor mezelf! Zodra ik bij Ladyline aankom word ik altijd verwelkomd door een van de vriendelijke medewerkers. Dan loop ik door naar boven om me om te kleden, waardevolle spullen kan ik kwijt in een locker. Met 2 handdoeken ga ik weer naar beneden en neem, nadat ik een dvd-tje heb aangezet, eerst plaats in de ozoncabine. In dit hokje, waar alleen mijn hoofd uitsteekt, zit ik 20 minuten. Het wordt er lekker warm in en om de tijd te doden kijk ik dus tv.

Ik schakel helemaal af van alle stress en intussen worden mijn spieren al warm als voorbereiding op de oefeningen die ik hierna ga doen. Dit zijn slechts “bijwerkingen”, omdat het werkelijke doel van de ozon-therapie het verjongen en verstevigen van de huid is. Zodra de piep gaat ben ik hier klaar, kleed ik mij weer aan, maak het hokje schoon en neem vervolgens plaats in de warmtecabine.

ladyline parkstad

In gesprek met Milan, een van de coaches.

 

Oefeningen die precies bij mijn doelen passen

In de warmtecabine doe je liggend je oefeningen (toegespitst op de plaatsen waar je af wil vallen). Ik begin met 16 herhalingen van elke oefening, elke keer dat ik kom komen daar 2 herhalingen bij. Zo wordt opgebouwd tot max. 40 herhalingen. Er zitten vrij pittige oefeningen bij en ik merk dat ik al lang niet meer in de sportschool ben geweest. De zweetdruppeltjes staan dan ook al snel op mijn voorhoofd. Spieren beginnen al te branden en ik krijg gelijk het gevoel dat hetgeen ik doe ook iets uithaalt. Dit is lekker!

Na 20 minuten ben ik klaar met mijn oefeningen en bezweet en met een rood hoofd kruip ik weer uit de cabine. Ook nu maak ik de cabine weer schoon voordat ik naar het volgende onderdeel loop. Maar niet voordat ik eerst iets drink van de aangeboden dranken (water, ijsthee, thee, koffie). Een keer in de week word ik nu overigens eerst nog even gewogen om mijn vorderingen bij te houden. Na 2 weken was ik al 1,6 kilo kwijt :-)!

Een massage die mijn benen mooier en fitter maakt

Nu komt het allerfijnste onderdeel! De compressietherapie. Hierbij neem ik in een afgezonderd kamertje plaats in een soort pak waarin ik met mijn voeten, benen, billen en buik wordt ingepakt. Twintig minuten lang wordt dit gedeelte van mijn lichaam gemasseerd vanaf mijn tenen richting buik. De ene keer wordt het pak zo ingesteld dat de massages minder heftig zijn, dan wordt mijn lymfe gedraineerd.

ladyline parkstad

Compressietherapie: genieten!

De andere keer zijn de massages een stuk heftiger om dieper liggend weefsel te bereiken, om zo cellulite te bestrijden. Beide typen behandelingen zijn erg prettig. Tijdens de behandeling kun je lekker rustig liggen, er staat een fijn muziekje op en je kan eventueel wat lezen of gewoon heerlijk ontspannen. Het is altijd weer jammer als het piepje gaat ten teken dat de 25 minuten voorbij zijn en het pak stopt met masseren. Zodra ik uit het pak stap heb ik een heerlijk tintelend gevoel in mijn benen.

En dan ben ik echt een ander mens: weg stress!

Ik loop weer naar boven om me om te kleden en dan zit het er weer op voor die dag. Als een ander mens als dat ik naar binnen kwam loop ik weer naar buiten. Zo gestresst als ik was toen ik kwam, zo ontspannen ben ik nu ik weer naar huis ga. Tijdens de rit naar huis voel ik me heerlijk, ik zing vrolijk mee met de muziek op de radio en ben blij dat ik de tijd voor mezelf heb gehad. Maar waar ik vooral blij mee ben is dat ik nu echt voor mezelf ergens aan werk. Doorgaans zijn de inspanningen die ik verricht ofwel voor mijn gezin, mijn huishouden of mijn werkgever. De inspanningen die ik nu lever zijn allemaal alleen maar ten behoeve van mezelf. En dat voelt goed!

Wordt vervolgd…

 

Corina houdt jou op de hoogte van haar vorderingen, haar ervaringen. Wil jij zelf ook zo een ervaring? Neem dan eens contact op met een Ladyline filiaal bij jou in de buurt.

x